Tour de Ville – Radalta Kujalle by Local4U 6,6km

Tour de Ville – Radalta Kujalle by Local4U on Villen oma retki “Radalla”, missä eteläinen Lahti esittäytyy särmikkäänä. Ratapihojen, graffiti taideteosten ja kauniin luonnon lisäksi Lahti on kansainvälisesti  tunnettu urheilukaupunki, joten Lahes on särmää! Vanha ja uusi, rosoinen ja design, Sibeliustalo ja suomiräppi – käsi kädessä. Ravintola Kujan luojana, Ville haluaa tuoda esille Lahen monipuolisuutta ja historiallisia kohteita rataan ja sen merkitykseen liittyen. Lähde Villen Radalta Kujalle ja nauti matkasta! Päämäärässä, Kujalla voit maistella aitoja Lahtelaisia ruokia ja juomia, kysy Villeltä lisää! Local4U! Kujan UUSI MENU tästä tai siirry KUJALLE tästä!

Kuvaus

Villen kanssa “radalla” Lahti esittelee eteläosan särmikkäitä puolia ratapihojen, graffiti taideteosten ja  idyllisten vanhojen rakennusten kaupunginosana. Lahti – Suomen Chicago ei suinkaan ole saanut mainettaan Kujalla tappeluista vaan teurastamoista, joita Lahdessa oli 1900 luvun alussa useita, kuten Chicagossakin. Kun Chicagossa tapahtui paljon väkivalta- ja henkirikoksia, mainetta alettiin yhdistää myös Lahteen. Lahdessa ei esiinny väkivaltaa enempää kuin muuallakaan Suomen kaupungeissa, mutta Lahessa on särmää! Vanhaa ja uutta, rosoista ja designea, Sibeliustalo ja suomiräppi – käsi kädessä.

Joten lähde Radalta Kujalle, koska Villen moton mukaan “Tekeminen lisää aktiivisuutta, oppiminen oppimishalua. Makaamalla oppii vain makaamaan, jos sitäkään.”

Rautatieasemalta voi suoraan seurata uutta kävelytietä, mikä menee aivan radan vieressä ja Mytäjäisten varikkoalueen läheisyydessä on vanha veturi, jota voi käydä ihailemassa ja jatkaa reittiä seikkaillen rataa pitkin Lahden satamaan tai seurata ohjattua reittiä Mytäjäisten uimarannan kautta kävelyteitä pitkin. Lahti tunnetaan kansainvälisesti urheilukaupunkina ja reitin varrella voikin ihailla urheilukeskusta ja hyppyrimäkiä.

Vanha rata kulki teivaanrantaa pitkin Lahden satamaan, mistä vuosien varrella on kasvanut Lahtelaisten olohuone. Kahvilat, terassit ja ravintolat ovat keskittyneet rannan tuntumaan Sibeliustalon viereen ja vuonna 2000 vanhan tehdasrakennuksen yhteyteen valmistuneessa rakennuksessa puuarkkitehtuuri yhdistyy näin vanhaan lahtelaiseen teollisuushistoriaan. Uuden ja vanhan rakentamisen yhdistelmä kiteyttää Lahtelaista historiaa  rakennuksesta avautuva Vesijärvinäkymä on kokemuksen arvoinen.

Bongaa alla olevat kuvat matkallasi ja kerro Kujalla missä ne näit.

Reitin varrella:

 

 

 

Lisätiedot

Henkilömäärä

2, 3, 4, 5, 6

Vendor Information

  • Vendor: admin
  • No ratings found yet!

Sijainti kartalla

Saatat myös pitää...