Tour de Pirunpesä by Local4U – Lahti-Messilä-Pirunpesä-Tapanila -Lahti 22km

Elämyksellinen Tour de Pirunpesä by Local4u pyöräilyreitti alkaa Lahden keskustasta ja kulkee upeaa Vesijärven rantatietä pitkin Messilään, mistä matka jatkuu kiehtovaan Pirunpesään Hollolassa. Pituutta noin 1,5h koko perheen pyöräilyretkelle tulee 22 km vaihtelevissa maastoissa. Reitti takaisin kulkee Likolammen ympäri Lahden urheilukeskuksen ja Pikkuveskun kautta takaisin Lahden torille. Klikkaa mukaan pyöräilemään, Tour de Local4U!

Tuotetunnus (SKU): Tour de Vesijärvi Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Pirunpesä on Hollolassa Tiirismaan luonnonsuojelualueella Tiirismaan televisio- ja radiomaston itäpuolella sijaitseva kalliohalkeama.

Pesän ympärillä ovat 5–10 m korkeat paikoitellen pystysuorat seinämät. Pesässä on runsaasti kalliosta rapautuneita kvartsiittilohkareita. Pesä ja ylempänä sijaitseva rotko ovat sammallajistoltaan erittäin arvokkaita. Alueella on runsaasti syviä suppia eli harjuhautoja tai harjukuoppia.

Alueelle pääsee pyöräillen ja kävellen Messilän kartanon lähellä sijaitsevan golfkentän läpi kulkevaa ulkoilureittiä pitkin (ulkoilureitti kulkee kentän länsireunalla väylien 4 ja 16 välistä). Edellä mainittujen viitoitettujen reittien viimeiset kymmenet metrit ovat kivikkoisia. Talvisin ulkoilureiteillä on ladut. Rotkon pohjalle pääsy on ilman apuvälineitä hankalaa, joskin päätyjyrkänteisiin on asetettu pohjalle laskeutumista helpottavat puunrungot. Näkemisen arvoinen on myös halkeamaan kiilautunut kivenjärkäle.

Pirunpesälle voi mennä myös autolla, parkeeraamalla Messilän Golf kentän parkkipaikalle.

Reitin varrella:

 

Lisätiedot

Henkilömäärä

2, 3, 4, 5, 6

Vendor Information

  • Vendor: admin
  • No ratings found yet!

Sijainti kartalla

Saatat myös pitää...