Tour de Mukkula by Local4U – Lahti-Satama-Sibeliustalo-Moottoripyörämuseo-Mukkula-Lahti n.10km

Tour de Mukkula by Local4U soveltuu niin pyöräily-kuin kävelyreitiksikin. Noin 10 kilometrin reitti alkaa Aleksanterinkadulta Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelta kohti  kauppatoria ja suuntautuu Lahden satamaa kohti. Pikkuveskun  puiston läpi matka jatkuu Ankkurin ranta-alueelle ja kuuluisalle Sibeliustalolle. Rantareitti vie Suomen Moottoripyörämuseolle, missä myös voi pitää tauon  Ace Cafen herkkujen parissa. Reitti jatkuu  Mukkulan kartanon rantaan. Takaisin tulessa tutuksi tulee Lahden Kaupunginteatteri ja kauppakeskus Trio. Local4U!

Kuvaus

Tour de Mukkula by Local4U soveltuu niin pyöräily- kuin kävelyreitiksikin. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelta kauppatorin kautta reitti suuntautuu Lahden satamaa kohti, Pikkuveskun kauniin puiston läpi Ankkurin ranta-alueelle, kuuluisalle Sibeliustalolle. Piano Paviljongissa voi hengähtää hetken, ennenkuin jatkaa Vesijärven rantareittiä pitkin ainutlaatuiseen Suomen Moottoripyörämuseoon. Pysähdykseen kannattaa varata aikaa, museo tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Ace Cafen menusta löytyy koko perheelle mieluista lounasta tai iltapalaa. Reitin määränpää on Mukkulan kartanoalue, missä voi pulahtaa uimaan tai nauttia auringonlaskusta.

 

Reitin varrella:

Lisätietoja:

Lahden Sibeliustalo on ainutlaatuiset konsertti- ja kokouspuitteet omaava tapahtumatalo, joka tarjoaa monipuolisia palveluja sekä kuluttaja-asiakkaille että yrityksille. Vuonna 2000 vanhan tehdasrakennuksen yhteyteen valmistuneessa rakennuksessa puuarkkitehtuuri yhdistyy näin vanhaan lahtelaiseen teollisuushistoriaan. Uuden ja vanhan rakentamisen yhdistelmästä sekä rakennuksesta avautuvasta Vesijärvinäkymästä on syntynyt ainutlaatuinen vuoropuhelu.

Arkkitehtuuri
Vesijärven rantaan keväällä 2000 valmistuneen puisen kongressi- ja konserttikeskuksen arkkitehdit Hannu Tikka ja Kimmo Lintula ovat kertoneet talon suunnittelun päällimmäisenä innoittavana lähteenä olleen suomalainen metsä

Akustiikka
Talon akustiikan suunnittelusta on vastannut amerikkalainen Russel Johnson ja Artec Consultants Inc. Salin kenkälaatikkomuoto ja sen sisällä ovaalin muotoinen yleisö- ja esiintymistila on akustinen optimiratkaisu. Sibeliustalon pääsali on akustinen ihme, jonka lämpimissä puitteissa konsertista muodostuu ikimuistoinen elämys.

Taide talossa
Sibeliustaloon on sijoitettu yli 30 kuvanveistäjä, professori Mauno Hartmanin teosta: puuveistoksia, reliefejä, maalauksia ja kollaaseja. Hartman tunnetaan suurista hirsirakennelmistaan, joiden on sanottu olevan suomalaisen talonpoikaismiljöön muistikuvien arkkitehtuuria.

Moottoripyörämuseo

Suomen ainoa Moottoripyörämuseo sisältää yli 100 moottoripyörää ja niihin liittyvää historiallista rekvisiittaa. Näyttelyt vaihtuvat vuosittain teemojen mukaan. Kokoelmissamme on laaja kirjo hienosti entisöidyistä maailmanharvinaisuuksista kotimaisiin kilpa- ja harrastepyöriin unohtamatta jokapäiväisessä käytössä olleita moottoripyöriä ja mopoja tarinoineen. Pyörien lisäksi osastoilta löytyy eri aikakausien moottoripyöräilyyn liittyvää rekvisiittaa.

Museo erottuu nuorekkuudellaan ja rockhenkisyydellään perinteisistä museoista eikä varmasti jätä ketään kylmäksi!

 

 

Lisätiedot

Henkilömäärä

2, 3, 4, 5, 6

Vendor Information

  • Vendor: admin
  • No ratings found yet!

Sijainti kartalla

Saatat myös pitää...