HÄMEENLINNA INFO

  • Tilaa taksi tästä
  • Katso sähköautojen latauspisteet tästä
  • Katso lähimmät ABC- asemat tästä
  • Katso linja-autojenaikataulut tästä

 

Tervetuloa! Local4U

Kuvaus

Hämeenlinna on Kanta-Hämeen maakuntakeskus valtateiden risteyksessä Helsingin ja Tampereen puolessa välissä. Se on Pietari Brahen perustama Suomen vanhin sisämaakaupunki Vanajaveden rannalla.  
Hämeenlinna on täynnä nähtävää ja koettavaa kaikille lähimatkailun ystäville. Kaikkialla läsnä oleva luonto ja vesi ovat sulassa sovussa kulttuurin kanssa. Hämeenlinnassa ei voi vierailla käymättä Linnaniemen kolmen museon kokonaisuudessa, Hämeenlinnan helmessä Aulangolla tai Iittala Villagessa ja Verkatehtaalla.  

Nähtävyydet

Hämeen linna
Hämeenlinnan tunnetuin maamerkki on ehdottomasti Vanajaveden rannalla kohoava keskiaikainen Hämeen linna. Se on Pohjoismaiden parhaiten säilyneistä tiilinnoista. Se on yksi Linnaniemen kolmesta museosta ja muodostaa ainutlaatuisen kulttuuri- ja rakennushistoriallisen kokonaisuuden. Linnaan ja sen näyttelyihin voi tutustua joko opastetulla kierroksella tai itsenäisesti. 

Vankilamuseo
Linnan lisäksi Vankilamuseo on yksi Linnaniemen kolmesta museosta. Museo ei ole pelkästään Suomen suurin vankilamuseo vaan myös Euroopan laajin vankilamuseo. Vankilan näyttely esittelee tiloja, sellejä ja esineitä, jotka kertovat karua kieltä vankilan arjesta. Viimeisten vankila-aikojen asussa olevat aidot tilat ovat näkemisen arvoiset. 

Iittala Village
Helsinki-Tampere –moottoritien varrella sijaitseva Hämeenlinnan Iittala on käsityön, muotoilun ja taiteen sekä elämysten kyläKylässä on neljä museosta: Design Iittala, Iittalan Lasitehdas, Naivistit Iittalassa ja Naivistinen Taideasema, useita kauppoja ja Ravintola Taika. Designmuseossa on esillä Iittalan lasitehtaan historiaa viidessä näyttelyssä. 

Palanderin talo
Kotimuseo sijaitsee Hämeenlinnan keskustan koilliskulman puutaloalueella. Palanderin talo esittelee hämeenlinnalaisen porvarisperheen elämää sata vuotta sitten. Palanderin taloon tutustutaan opastetusti. Museossa on vuosittain kaksi kausinäyttelyä Palanderin talon joulu ja Palanderin talon pääsiäinen. 

Sibeliuksen syntymäkoti
Sibeliuksen syntymäkoti on sisustettu Jannen lapsuuden aikaiseen asuun. Näyttelyssä on esillä kalusteita, asiakirjoja, valokuvia ja pienesineitä, jotka kertovat Jean Sibeliuksen poikavuosista sekä aikakauden Hämeenlinnasta. Syntymäkodin salissa järjestetään säännöllisesti kamarikonsertteja. 

Katso lisää näkemistä ja kokemista Hämeenlinnan sivulta.

Ravintolat

Ravintola Piparkakkutalo

Ravintola Verka

Himalaya Kitchen

Popino

UOMA

Katso lisää syömistä ja juomista Hämeenlinnan sivulta.

Kahvilat

Cafe Hoffi

Cafe Kauno

Marin Kahvila

Myllyn kuppi&kakku

Ossin Pulla

Katso lisää syömistä ja juomista Hämeenlinnan sivulta.

Majoitus

Hotelli Emilia

Hotelli Vanajanlinna

Lautsian Kartano

Matin ja Maijan Majatalo

Sokos Original Vaakuna Hämeenlinna

Katso lisää majoitusyrityksiä Hämeenlinnan sivuilta.

 

Vendor Information

  • Vendor: admin
  • No ratings found yet!

Sijainti kartalla