Julkaistu Jätä kommentti

Local4U. Ajattele SUURIA itsestäsi – ja muista.

Muistilappu

2020 keväällä asiat muuttuivat. Niin monen piti miettiä asiat uudelleen. Keksiä kuinka uusiutua ja tehdä toisin. Globaalista maailmasta tuli lokaali maailma. Mitä ja kuka voisi tehdä? Voisiko jäädä odottelemaan, että Se Kuuluisa Yoku tekee jotain?

Local4U-logo
Lokaalisti paikallista.

Paikallista kotimaanmatkailua juuri sinulle

Jotain pitäisi tehdä ja Jonkun täytyisi tehdä. Kukaan, emmekä mekään tiedä kuka tuo Yoku on tai mitä erityistä Yokun tulisi tehdä. Eli, mitäs jos tarttuisimme toimeen. Onhan sitä ennenkin – joten hommiin!

Ei yksin, vaan yhdessä. Mitään järkeä ei ole soutaa venettä yksin, vaan porukalla. Se on todistettu. Yhdessä olemme enemmän ja kun useamman toimijan ja palveluntarjoajan löytää yhdestä paikasta, niin helpottaahan se yrittäjän, mutta myös kuluttajankin elämää. Ostamista ja myymistä.

“Mistä mä nyt löydän puistojoogan Vääksystä!?”

Yoku Hermelín

Minä, Local4U:n Hanna tiedän keneltä Vääksystä sitä puistojoogaa kannattaa kysyä, mutta kuinka moni tietää? Ja soittelisi tuttuja läpi? Menee vähän liian vaikeaksi. Yhdistetään siis voimat, hiljainen tieto ja tuodaan tarjottimelle kaikki hyvä, mitä löytyy per paikkakunta!

Niin yksinkertaisista ajatuksista ja tarpeista syntyi Local4U.

Monta kärpästä yhdellä iskulla

Samalla kun kuluttajaa palvellaan, voidaan auttaa pienyrittäjää. Se on kaikkien etu.

Yrittäjä ei tarvitse omaa verkkokauppaa – välttämättä lainkaan, jos myyntiä saa tarpeeksi vaikkapa meidän Local4U:n kautta. Ja miksei saisi. Tarjontaa tulee olla riittävästi. Siksi Sinunkin palvelut ja tuotteet yrittäjä ovat meille tärkeitä. Meille kaikille. Lokaalisti matkaileva haluaa löytää kaikki hyvät vaihtoehdot.

Ajattele SUURIA itsestäsi – ja muista.

Julkaistu Jätä kommentti

Yrittäjä. Älä ole saari – rakennetaan siltoja

Local4u.fi on rajapinta tai silta, jonka tarkoitus on yhdistää yrittäjät ja kuluttajat. Edistää matkailupalveluiden ja -tuotteiden markkinointia ja myyntiä, jotta kuluttajan on helpompi löytää ja ostaa paikallisia palveluita. Kotimaanmatkailu tai lähimatkailu tarkoittaa monenlaisia pieniä ja suurempiä elämyksiä, niin luonnossa kuin urbaanissa betoniviidakossa.

Siinä ole oikeastaan mitään sen ihmeellisempää tai erikoisempaa. Kotimaanmatkailun tulee olla asiakaskokemuksena helppoja ja hyviä. Asiakaspolun alkuun tulee löytää tie.

Selvitys: Kotimaanmatkailun kehittäminen vaatii toimenpiteitä

TEM

Miten kotimaanmatkailua voisi siis kehittää ruohonjuuritasolla niin, että se olisi mahdollista pienyrittäjille ja tuottaisi ja työllistäisi?! Juuri tähän kysymykseen törmäämme alati. Sitä tuntuvat pohtivan niin kuluttajat, yrittäjät kuin paikallispoliitikot. Kukin vähän omasta vinkkelistään. Ja mikseivät miettisi, koska syytäkin toki on. Ja jos ei mieti, niin ei ole tullut edes ajatelleeksi.

Mikä siis on Local4U:n mullistava ja käänteentekevä patenttiratkaisu? Yhteistyö. Matkailualan siinä missä tapahtuma-alan yrittäjien aika menee palveluiden, tuotteiden ja tapahtumien kasaamiseen ja läpiviemiseen. Markkinointiin ja myyntiin ei ehkä riitä lainkaan vuorokaudesta kuuluisia tunteja. Eikä välttämättä pätäkkä tai tuohikaan riitä. Siis valuutta.

Yhdessä olemme enemmän

Mutta jos kaikkea ei tarvitsekaan tehdä itse eikä silti palkata (heti) mainostoimistoa tekemään markkinointiviestintää?

Kysymys: Voisiko reilusti vähän oppia kaverilta, käyttää reilusti mieleenpainuvampia adjektiiveja, voisiko tuotteita paketoida houkuttelevammin – ilman että sieluaan möisi. (Ei kysymysmerkkiä.)

Vastaus: Voisi.

Jokaisella on tähän maailmaan tuotavanaan jotakin erityistä, joka paljastuu ihmisen omissa haaveissa. Ei ole ollenkaan vaarallista ajatella itsestään vaikka kuinka hienoja, koska silloin tekee samoin muistakin ihmisistä.

Maija-Riitta Ollila, filosofi

Local4U on kuin vanhanajan ostari, eli ostoskeskus missä on pieniä liikkeitä ja niiden liikkeenharjoittajia, joilla on tuotteita/palveluita asiakkaille, eli kuluttajille ostettavissa. Ei mikään supermercado, vaan selkeästi helppo ja selkeä kauppapaikka. Ei siis mitään uutta auringon alla.

Paikallisuuden asialla

Joskus on todella vaikea nähdä metsää puilta, jos ei edes katso sinne päinkään. Suomesta löytyy upeita juttuja, luontoa, kaupunkeja, tekemistä, kulttuuria ja ns. kaikkea Hangosta Nuorgamiin. Ei tule tylsää. Sillä kun löytää paikalliset natiivijutut alkaa asiat vaikuttavaam vängemmiltä. Siis kiinnostavimmilta.

Local4U haluaa edistää juurikin tätä. Niin ja sitä ostamisen helppoutta. Isoa puuta halaava ajastus on myös oman suomalaisen matkailun, kulttuurin, ruuan, luonnon jne. kunnioituksen kasvatus. Meistä se on hyvä ajatus kaiken takana.

Vasara ja nauloja – aletaas hommiin!

Yrittäjä ole yhteydessä, kun sinulla on tuote/palvelu, jonka tahdot myyntiin. Se voi olla ranskalainen kahvihetki, sup-lautailua, puistojumppaa, liukkaalla-ajoharjoitus, sorvauskurssi, patikkaretki, sieniopastus, joogaa, taidepaja… Ja kaipaat säännöllistä myyntiä ja asiakasvirtaa.

Local4U auttaa yrittäjiä pääsemään kiinni markkinointiviestintään ja vapauttamaan aikaa siihen omaan ydinosaamiseen ja -tekemiseen. Täytä lomake tästä.

Julkaistu Jätä kommentti

Sijainti, sijainti & sijainti

Matkalle Suomeen! Tutustua kotimaanmatkailuun on nyt uuden edessä. Kuluttajat ovat tottuneet saamaan matkoillaan hyvää ruokaa, kokemuksia niin kulttuurin kuin eräjormailun muodossa. Nähdä ja kokea jotain arjesta poikkeavaa. He odottavat kotimaanmatkailulta – tietenkin – jotain samaa.

Kotimaanmatkailu on ollut tähänkin asti tärkeää ja kattanut 70 % Suomen matkailusta. Eli kotimaa on ollut tähänkin asti merkittävässä roolissa. Moni leiskuttaa enemmän kuitenkin pitkää viikonloppua Ibizalle kuin vastaavaa aikaa Vääksyssä.

Monelle Ibiza on mahtavampi ajatuksena kuin Vääksy. Vaikka molemmat ovat mahtavia. Erilaisia vain. Tiedämme tämän, koska olemme tutustuneet molempiin kohteisiin.

Kotimaan matkailu saattaa tuntua myös hankalalta. Mistä löytää paikalliset palvelut, vinkit ja oppaat retkille?! Ajatus, että menisi kaupungin X matkailuinfoon tuntuu jotenkin erikoiselta. Voisiko olla jotain näppärämpää, helpompaa ja kenties vähemmän virallista tapaa löytää lähimatkailuun palveluita, joita varata ja ostaa? Palvelut ja tuotteet tuntuvat olevan sirpaleina pitkin pitkää maata.

“Työ- ja elinkeinoministeriö teetti kevään 2019 aikana selvityksen kotimaanmatkailun keskeisistä kehittämistarpeista. Selvityksen mukaan kotimaanmatkailussa on kasvupotentiaalia, mutta matkailutoimijat kaipaavat aiempaa tiiviimpää yhteistyötä, vahvempaa kotimaanmatkailun brändiä ja valtakunnallista koordinaatiota kotimaanmatkailun edistämiseksi.”

TEM

Kuinka edistää, kehittää ja tukea matkailuyrittäjien yhteistyötä ja auttaa kansalaisia löytämään ostettavaa? Jotta kotimaanmatkailua voisimme kuluttajina tukea, pitää ne matkailupalvelut olla niin, että kuluttajat ne löytävät. Ilman aarrejahtia.

Tästä ajatuksesta Local4U.fi on saanut alkunsa. Ihmisten tulee voida helposti löytää kotimaan ja aivan kotikulmienkin matkailukohteet sekä erilaiset matkailupalvelut. Ihan samantyyppiset kuin Ibizallakin.

Olitpa Lahdessa tai Lohjalla, niin sijaintisi on ihan todella hyvä. Kunhan saa hyvät ohjeet, niin perille pääsee oikeaan kohteeseen kyllä. Etenkin näinä meidän kartta-aikoina. Natiivit, eli paikalliset oppaat tietävät aina parhaat paikallisjutut. Paikallisenmatkaajan ja paikallisen yrittäjän teiden tulee kohdata!

Yrittäjä: Kaipaatko lisää yhteistyötä? Enemmän markkinointia? Verkkokauppaa? Ajanvarauskalenteria? Asiakkaita? Ole yhteydessä! Kasataan tuotteesi paketiksi tai yhteistyöpakettiin. Yhdessä olemme enemmän.